skip to Main Content
27 83 87 81 - Telefontid man & tirs mellem 10-12 speciallaegebojacobsen@mail.dk

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kikkertundersøgelse af spiserør, mavesæk og tolvfingertarm – Gastroskopi

Undersøgelsen foretages for at afsløre om der er sygelige tilstande i fordøjelseskanalens øvre afsnit (spiserør, mavesæk og tolvfingertarm) så som mavesår, mavekatar, spiserørsbrok eller andre forandringer i maven.

Undersøgelsen udføres gennem munden med et endoskop (en bøjelig og styrbar kikkertslange) hvorigennem den indvendige del af spiserøret, mavesækken og tolvfingertarmen undersøges. Gennem kikkerten kan der indføres instrumenter til behandling og udtagning af prøver til påvisning af f.eks. mavesårsbakterier og betændelsesforandringer.

Før undersøgelsen

De må ikke indtage mælkeprodukter før undersøgelsen på undersøgelsesdagen.

De skal faste 6 timer før undersøgelsen .

De skal tørste 2 timer før undersøgelsen .

Der er ingen restriktioner mht. rygning.

Oplys venligst:

Hvis de tager blodfortyndende medicin

Hvis de har sukkersyge

Selve undersøgelsen

Svælget lokalbedøves evt. med spray (valgfrit).

Undersøgelsen varer ca. 5 minutter. De fleste patienter finder undersøgelsen ubehagelig på grund af opkastningsreflekser.

Undersøgelsen foregår liggende på venstre side. Kikkerten føres ind i munden, hvorefter du bliver bedt om at foretage et par synkebevægelser, for at kikkerten kan komme ned i spiserøret. Der er rigelig plads til at trække vejret gennem både næse og mund.

Efter undersøgelsen

Resultatet af evt. vævsprøver foreligger efter 2 uger.

Hvis der er givet lokalbedøvelse med spray, må du først spise og drikke efter 1.5 timer på grund af risiko for at få maden i ”den gale hals” (luftrøret).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Back To Top