skip to Main Content
27 83 87 81 - Telefontid man & tirs mellem 10-12 speciallaegebojacobsen@mail.dk

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Sterilisation af mænd

Sterilisation udføres som svangerskabsforebyggelse ved fjernelse af et lille stykke af sædstrengen på begge sider, således at passagen for sæd afbrydes.

Før operationen

Du skal have fået information fra din læge og have underskrevet den blanket, som din læge har givet dig. Medbring blanketten ved operationen. Barber hårene af pungen + lidt ud til siderne, dagen før. Sørg eventuelt for hjemtransport.

Operationen

Du vil få indsprøjtning med beroligende medicin. Indgrebet udføres i lokal bedøvelse. Der kan være et kortvarigt ubehageligt træk i pungen og op i bughulen, når sædstrengen skal frigøres. Der er ingen tråde at fjerne.

Efter operationen

Mod smerter: Lokalbedøvelsen holder 2-6 timer. Herefter kan anvendes almindelig håndkøbsmedicin som for eksempel Panodil 500mg, 2 tabletter højst 4 gange i døgnet. Sygemelding: Tag den med ro den første dag. Bliv hjemme fra arbejde 1-2 dage. HUSK: Der skal tages en sædprøve 2-3 måneder efter indgrebet, hos egen læge. Der bør anvendes anden form for svangerskabsforebyggelse indtil sædprøven er negativ – det vil sige uden sædceller.

Sørg for hjemtransport.

Komplikationer

Det er ikke usædvanligt, at der kommer en blodansamling i pungen, eller at der sker en blodudtrædning under huden på pungen eller penis, som kan medføre mørkfarvning. Dette forsvinder igen af sig selv og er uden betydning. I sjældne tilfælde kan der opstå en lille knude på den afbrudte sædstreng. Skulle der opstå større blødning eller tegn på betændelse, kontakt da klinikken eller nærmeste skadestue.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Back To Top